2013 m. kovo 2 d., šeštadienis

Ienākuma nodokļi un nodokļu atlaides Lielbritānijā


kviens, kurš strādā legāli Lielbritānijā maksā ienākuma nodokli (ienākuma nodoklis), kas izvada darba devējs noteiktu summu no katras algas. Gada ienākuma nodokļa summa, kas jums būs jāmaksā galvenokārt ir atkarīga no apjoma izpeļņa. Finanšu gadu Lielbritānijā (Skotijā, Anglijā, Velsā, Ziemeļīrija) ilgst no 6 aprīļa - 5 aprīlis nākamajā gadā. Jebkura persona, kas nodarbināta legāli Lielbritānijā saņem nodokļu kodu, kas sastāv no cipariem un burtiem. Nodokļu kods sniedz informāciju par to, kā tiek aprēķināts nodoklis, un to, ko nodokļu maksātājs ir atbrīvots.
                     
Ienākumi, kas ir apliekami ar ienākuma nodokli:
·         atalgojumi no darba,
·         ienākumi no sava biznesa (pašnodarbinātajiem),
·         izmaksātās pensijas
·         ienākumi no procentu nesošiem ietaupījumiem
·         ienākumi no akcijām (dividendēm)
·         ienākumi no ieguldījumiem fondā,
·          ienākumi no nomas.
Ienākuma nodoklis netiek iekļauts pabalstus un priekšrocības, ko maksā valdība, ienākumi atbrīvoti no nodokļu priekšrocībām, lai cilvēki ar zemiem ienākumiem (Working Tax Credit), loterija aizdevumu.
Gandrīz ikviens, kas dzīvo un / vai darbus uk ir tiesības uz beznodokļu summas (Personīgais pabalsts). Tas nozīmē, ka taksācijas gadā, jūs varat nopelnīt noteiktu ienākumu summu, kas nav apliekami ar nodokli. Tādējādi dažos gadījumos, jūs varat atgūt daļu vai pat visu novadīto nodokļus.

Gada nodokļiem neapliekamo ienākumu apmērs galvenokārt ir atkarīga no vecuma un ienākumu summa, no visām konkrētā taksācijas gadā avotiem. Ar devīzi "kopējie ienākumi" ir ienākumi no visiem avotiem, kas attiecas uz ienākuma nodokli, kas tika minēts iepriekš.

Nodokļa atvieglojums
2011/2012
Ienākumu robeža
2012/2013
Ienākumu robeža
Pamata
£7,475
£100,000
£8,105
£100,000
Cilvēki vecumā 65-74 gadi
£9,940
£22,900
£10,500
£24,000
Cilvēki vecumā virs 75 gadiem
£10,090
£22,900
£10,660
£24,000

Fiskālā gadā 2010/11, ja ienākumi ir virs £ 100,000, Personīgā pabalsta apmērs ir samazināts par pusi summas virs limita 100,000 GBP. £ 100,000 robeža attiecas jebkuru personu, neatkarīgi no vecuma.

Atvieglojums veidā beznodokļu summas tiek iegūta automātiski, ja persona ir nodarbināta vai saņem pensiju vai norēķinās no uzņēmējdarbības. Ja kādu iemeslu dēļ jums nav nokļūt uz atvieglojumu, un tiek uzskatīts, ka viņai ir tiesības, jums vajadzētu sazināties ar savu nodokļu biroju.

Akli personas nevar veikt darbu, kur vīzija ir vajadzīga, tās var piemērot arī nodokļu atvieglojumus neredzīgajiem (akls cilvēks pabalsts).
Ienākuma nodokļa maksājumu veidi atkarīgi no ienākuma veida un nodarbinātības veidiem:
  • PAYE (Pay As You Earn) - attiecībā uz nodarbinātību, darba devēja nodoklis tiek savākti automātiski no jebkuras atlīdzības;
  • nodokļu deklarāciju - pašnodarbinātie (pašnovērtējums) - uzņēmējs ir nepieciešams, lai ņemtu vērā nodokļu iestādēm;
  •  uzlādes ienākumu avots;
  • veidā vienreizējiem maksājumiem (dažos gadījumos).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą