2014 m. rugpjūčio 19 d., antradienis

Nodokļu atmaksas kalkulators



Pārskatot dažādu kompāniju mājas lapas,  kuras piedāvā nodokļu atmaksu no ārvalstīm, Jūs droši vien esat ievērojuši bezmaksas pakalpojumu – Nodokļu atmaksas kalkulators. Tas darbojās ļoti vienkārši, ierasktot lauciņos nepieciešamo informāciju iespējams uzzināt, kāda varētu būt atgriežamā summa. 

Tomēr ir zināms, ka aprēķini, kuri tiek veikti šādā veidā ir tikai aptuveni. Kalkulators ir vienkāršots līdzeklis, lai veiktu aptuvenos aprēķinus. Tur netiek iekļauta informācijas par ģimenes stāvokli, ienākumiem no citām valstīm, atvieglojumiem un atlaidēm, kuras varat izmantot. Tādēļ rezultāti var atšķirties no faktiskās atmaksājamās summas. Precīzu informāciju par to, cik iespējams atgūt var sniegt tikai attiecīgās iestādes, kuras nodarbojās ar nodokļiem. Ir vērts atcerēties, ka izvēloties kompāniju, kura nodarbosies ar Jūsu nodokļu atgriešanu, jāizvēlās tā, kura darbosies ar maksimālu atdevi. Daudzi uzņēmumi izmanto klientu neinformētību un piesaista viņus apzināti pārspīlējot rezultātus kalkulatorā. Tādēļ neļaujaties apmānam. Atmaksājamā vērtība ir atkarīga tikai no attiecīgās ārvalsts Nodokļu biroja veiktajiem aprēķiniem nevis no iznākuma kalkulatorā. 

Jūs arī varētu vēlēties zināt, kas ir nodokļu atgriešana kā tāda. Piesakoties nodokļu atmaksai no ārvalstīm netiek atgriezti visi samaksātie nodokļi, bet gan tikai pārmaskātais iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Katras valsts tiesību akti paredz noteiktu summu, kura gada laikā nopelnīta netiek aplikta ar nodokļiem. Tātad ne visa, uz darba devēja izsniegtā dokumenta, norādītā atvilkto nodokļu summa ir atgriežama. Tomēr, ja Jūsu gada ienākumi nepārsniedz noteikto minimumu, nodokļi Jums nav jāmaksā, tātad tos arī varat atgūt, atgriežot 100% no tā ko esat maksājis. Bet lielākajā daļā gadījumu tiks atmaksāti tikai pārmaksātie nodokļi, tādēļ pret uzņēmumiem, kuri sola 100% nodokļu atgriešanu jāizturās ar piesardzību. Tas ir mārketinga triks, lai piesaistītu klientus. 

Ir vērts pieteikties nodokļu atmaksai no ārvalstīm, jo vairāk nekā 80% gadījumu tāda tiek veitka. Un vidējā atgriežamā summa ir 382 EUR!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą