2013 m. rugsėjo 5 d., ketvirtadienis

Nodokļu atgriešana no Vācijas - pamatinformācija



Pieņemt lēmumu un doties uz darbu ārvalstīs nav viegli. Imigranti tur saskaras ar virkni problēmu, sākot no valodas barjerām, kultūras un citiem apstākļiem, arī vientulības sajūta, ilgas pēc ģimenes vai valsts likumu nezināšana. Likumu nezināšana nav attaisnojama, tāpēc Jums vajadzētu zināt vismaz vissvarīgākās lietas. Kaut vai to, ka ikgadējie norēķini ar Vācijas nodokļu iestādi Finanzamt ir obligāti. Šajā gadījumā, tas ir iepriecinoši, jo lielākajā daļā gadījumu, Jūs varat saņemt nodokļu atmaksu no Vācijas.

Nodokļu norēķini Vācijā būtu jāveic Finanzamt ne vēlāk par nākamā gada 31.maiju (piemēram, par 2012.gadu ir jānorēķinās līdz 2013.gada 31.maijam) vai pirms atgriešanās Latvijā, ja Jūs neplānojat turpināt darbu Vācijā pirms minētā datuma. Ja nodokļu deklarāciju neiesniedz, tiek piemērots sods.

Kāpēc ir tā, ka vairumā gadījumu, ir iespējama nodokļu atmaksa no Vācijas? Tas ir saistīts ar Vācijas nodokļu likumu. Tajā noteikts arī “neapliekamais minimums". Tā ir ienākumu summa, ko darbinieks var nopelnīt taksācijas gada laikā, nemaksājot no tās nodokli. Parasti šī summa katru gadu atšķiras. Piemēram, 2011.gadā šī summa bija noteikta līdz 8004 €. Šā atvieglojuma forma ir tāda, ka, ja gada ienākumi bijuši mazāki par šo summu, Jūs varat atgūt samaksāto nodokli līdz pat 100%. Cilvēki ar augstākiem ienākumiem no nodokļu iestādes var atgūt pārmaksātos nodokļus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą